Stress del 2
Idag är jag stressad. Inte onormalt stressad men ändå till den grad att jag är upprörd och vill vara vardagspolis. Följande beteenden måste beivras och jag uppmanar er till att göra ert yttersta för att vi ska bli av med detta i samhället.
Alla äter vi ofta på lunchrestauranger. Många av dessa restauranger har ett bricksystem där man 1. tar en bricka, 2. ställer sig i kön och placerar bestick etc. på brickan, 3. beställer mat, 4. får mat och ställer den på brickan och 5. betalar. När man ätit upp så skall man placera brickan på ett band som går in till köket.Följande ordningsregler gäller om du vill äta på en brickrestaurang.
1. Ställ dig inte i kön förrän du bestämt dig för vad du vill äta. Att tveka när du beställer maträtt är inget alternativ
.2. Att stoppa kön för att du i början glömde ta bestick är inte acceptabelt. Du borde vid det här laget veta att gaffel, kniv och servett är standardverktyg när man äter.
3. Om personen framför sig rör sig framåt ska du följa efter. Är det mer än 50 cm mellan din bricka och personen framför dig bricka så ligger du efter. Snacka kan du göra när du äter. Tappa inte farten!
4. När du ska beställa din mat, fråga inte personalen vad det är i maten och vilken rätt som är godast. Det är ingen gourmetrestaurang, det är en brickservering!
5 När du betalar, bli inte förvånad när kassörskan förväntar sig betalt. Det ingår liksom när man äter ute. Ha kortet, kontanter eller kupongen redo!
6. När du lämnar in din bricka på det rörliga bandet efter lunchen skall du alltid placera din bricka så nära köket som möjligt. Ställ inte brickan så den blockar den som skall ställa brickan efter dig.
7. Slutligen, när du ska ta kaffe till dina 35 kollegor, tänk på hur det funkar i trafiken. Man saxar ju vid påfarter. Gör samma sak när du agerar barista åt dina kollegor. Annars har du snart 20 sura kaffetörstande personer bakom dig.
Vi har haft brickor sen vi gick i skolan, men vår brickmognad är inte högre än en elev i 1:a klass. Ta ert ansvar och bli effektiva brickmänniskor.
Alla äter vi ofta på lunchrestauranger. Många av dessa restauranger har ett bricksystem där man 1. tar en bricka, 2. ställer sig i kön och placerar bestick etc. på brickan, 3. beställer mat, 4. får mat och ställer den på brickan och 5. betalar. När man ätit upp så skall man placera brickan på ett band som går in till köket.Följande ordningsregler gäller om du vill äta på en brickrestaurang.
1. Ställ dig inte i kön förrän du bestämt dig för vad du vill äta. Att tveka när du beställer maträtt är inget alternativ
.2. Att stoppa kön för att du i början glömde ta bestick är inte acceptabelt. Du borde vid det här laget veta att gaffel, kniv och servett är standardverktyg när man äter.
3. Om personen framför sig rör sig framåt ska du följa efter. Är det mer än 50 cm mellan din bricka och personen framför dig bricka så ligger du efter. Snacka kan du göra när du äter. Tappa inte farten!
4. När du ska beställa din mat, fråga inte personalen vad det är i maten och vilken rätt som är godast. Det är ingen gourmetrestaurang, det är en brickservering!
5 När du betalar, bli inte förvånad när kassörskan förväntar sig betalt. Det ingår liksom när man äter ute. Ha kortet, kontanter eller kupongen redo!
6. När du lämnar in din bricka på det rörliga bandet efter lunchen skall du alltid placera din bricka så nära köket som möjligt. Ställ inte brickan så den blockar den som skall ställa brickan efter dig.
7. Slutligen, när du ska ta kaffe till dina 35 kollegor, tänk på hur det funkar i trafiken. Man saxar ju vid påfarter. Gör samma sak när du agerar barista åt dina kollegor. Annars har du snart 20 sura kaffetörstande personer bakom dig.
Vi har haft brickor sen vi gick i skolan, men vår brickmognad är inte högre än en elev i 1:a klass. Ta ert ansvar och bli effektiva brickmänniskor.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home